Kebony

Kebony is gebaseerd op een proces om hout bestendiger, harder en stabieler te maken door onder andere alcoholische vloeistoffen te gebruiken.

 

Kebony is een duurzaam alternatief voor hardhout uit de tropen. De Kebony-producten lijken zowel qua uiterlijk als qua vele eigenschappen op tropische hardhoutsoorten zoals teak. Het product is van zichzelf donker van kleur en krijgt na verloop van tijd een zilvergrijze patina.

 

Duurzaamheid

Een van de opmerkelijke voordelen van Kebony is dat het weerstand biedt tegen weersinvloeden en slijtage. Andere bijzonderheden van Kebony zijn de uitzonderlijk goede resistentie en lange levensduur. Deze duurzaamheid wordt bereikt zonder de nadelen van traditionele impregnatiemethodes.

 

De duurzaamheid van Kebony voldoet aan duurzaamheidsklasse 1-2, de hoogste categorie binnen de Europese norm EN 350. Vanwege de hardheid van Kebony is het materiaal ook meer bestand tegen slijtage dan de meeste andere houtsoorten.

 

Uiterlijk

Verf of beits zijn voor de bescherming van Kebony niet nodig, maar wel mogelijk. U kunt het product beitsen of verven als u de esthetiek of de kleur van het hout wilt veranderen. Zonder behandeling zal Kebony een exclusieve zilvergrijze patina ontwikkelen. Kebony bekleding zal zijn oorspronkelijke kleur behouden wanneer het door middel van lakken zal worden behandeld.